Italiaanse mode in Nederland

Wanneer we aan Italië denken, denken we over het algemeen aan luxe, warme zon, prachtige steden en geschiedenis, lekker eten en bovenal, modieus. Italiaanse mode is over het algemeen netjes, elegant en chique. Italianen zijn fantastisch gekleed over het algemeen en menig Nederlands man kan nog wat leren van de stijl van de Italiaanse man. Maar misschien willen Nederlandse mannen dat helemaal niet. Over het algemeen zijn Nederlandse mannen geen fan van mode en stijl, en zeker niet de gladde Italiaanse mode. Over het algemeen gaan we simpeler en sportiever gekleed. De vraag dan ook of Italiaanse mode wel voor ons is. In dit artikel gaan we in op Italiaanse mode in Nederland.

Dsquared

Een zeer interessant merk dat we in dit artikel willen bespreken is Dsquared. Dit is technisch gezien geen Italiaans merk maar een Canadees merk. Maar het heeft wel Italiaanse invloeden. Dsquared is opgericht door tweelingbroers die in 1964 geboren zijn. Ze doen alles samen en gingen dan ook op 19-jarige leeftijd naar New York om mode te studeren.  

En hier komt de kicker, in 1996 zijn de broers naar Milaan verhuisd en werkten daar onder het modehuis voor Gianni Versace en het merk Diesel. Hier komt dus een deel van hun Italiaanse stijl vandaan. De huidige stijl van hun merk is dan ook een combinatie van de Italiaanse flair en de sportiviteit van Canada. Het is een soort urban Italiaanse stijl die ook populair is onder muzieksterren. Zo kregen de broers in 2000 de opdracht om vele kledingitems voor Madonna te ontwerpen. 

Pantofola d’Oro

Dit fantastische schoenenmerk is ongelofelijk populair in Nederland en toont aan dat Italiaanse mode wel degelijk een voet aan de grond kan krijgen in Nederland. Deze schoenen zijn vaak netjes, maar ook kleurrijk en sportief. Vaak werkend met zacht stof of mooi leer zijn de schoenen vaak herkenbaar door de drie sterren die aan de zijkant zitten. De schoenen zijn ideaal voor jonge mensen en studenten. Maar je kunt er ook gemakkelijk mee over de werkvloer. Het bedrijf dat de schoenen maakt is zo oud als 1886, en is ooit begonnen met exclusief het maken van voetbalschoenen. Toen Emidio Lazzarini het bedrijf van zijn vader overnam begon hij met het maken van schoenen voor worstelaars. Ze maken nog altijd voetbalschoenen maar het merk is nu voornamelijk bekend om zijn normale schoenen die dagelijks gedragen kunnen worden. Maar zoals ik aangaf zijn de schoenen ook nog altijd kleurrijk en sportief.  

Meta: Over het algemeen gaan we simpeler en sportiever gekleed. De vraag dan ook of Italiaanse mode wel voor ons is. In dit artikel gaan we in op Italiaanse mode in Nederland.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>